söndag 6 januari 2013

Ny termin - nya mål!

Hallojsan alla på Vårboskolan
nu är vi på gång igen och det är fantastiskt roligt att komma igång igen.
tekniken den här terminen - vad händer?
I sjuan kommer vi att arbeta med Barnkonventionen - VA är det teknik? Ja det är det eftersom vi för att kunna lösa uppgiften måste kunna lite om mekanik och det kommer vi att arbeta med på lektionerna.
I åttan fortsätter vi med vårt stora film/fotoprojekt, "Mitt Arlöv" visas första veckan därfetr arbetar vi vidare med en offentlig plats. Bildredigering är en viktig uppgift.
Nian då? Ja det är så spännande med "Framtidens stad" - hållbar utveckling (ekologisk arkitektur). Vi ska planera för framtidens städer, hur kommer de att se ut? Vad behövs? Vad måste vi tänke på idag för att städerna ska fungera om 50år? Många frågor blir det...

Matriser? Just nu sitter lärarna och justerar och förbättrar matriserna, öfr att de ska bli lättare att förstå vad man måste arbeta med för att uppnå ett högre mål.

Betygen HT12? Många åsikter de sista dagrna innan betygen och fullkomlig vulkan på dagen D, då betygen delades ut. Känslorna exploderade för vissa och imploderade för andra. Nu är det dags att - efter ett lugnt lov - ta reda på vad som brast...alltså vad som saknades för ett högre betyg. Men glöm inte vad ska göras för att få behålla betyget du fick!
I år 9 är det slutligen slutbetyg - alla terminer sammanställs till ett gemensamt betyg. Alla förmågor ska bedömmas. Det är inte lätt varken för lärare eller elev. Fråga, fråga och återigen fråga!

Hoppas ni får en lyckosam termin och försök att glömma allt vad betyg heter och försök att lära för framtiden och inte för stunden (vad du tror att läraren ska fråga på provet).

Inga kommentarer: