tisdag 15 januari 2013

..liten kort film om elevens val

Filmen om elevens val 2012 Resedagboken

Kul om ni ville ge respons på det här klippet.


Okej alla läsare nu är vi riktigt igång med tekniken 2013,
sjuor håller som bäst på att lär sig om mekanik och de enkla maskinerna. Allt ska resultera i ett tittskåp utifrån Barnkonventionen. De ska röra sig och blinka..
Nästa pass komme vi att prata om Arkimedes skruv och fortsätta med våra "Hur ser det ut på baksidan?". Kanske hinner vi börja med våra rörliga figurer?

Åttorna jobbar vidare med att utveckla Arlöv till något de vill bo kvar i när de blir vuxna. Vad önskar de av de offentliga rummet? Ekonomiskt finns inga gränser - de arbetar helt i ett idéstadium. Hållbar utveckling är väldigt viktigt att de tänker på när de bygger om eller bygger nytt. Gröna rum och ytor måste finnas med. Man måste också alltid tänka på tillgänglighet för alla.

Niornas framtids stad går som på räls - även om läraren fejlar och hoppar över ett pass så är eleverna så otroligt flexibla att de kan ta in även det. Läraren bara -andas in-skriv svordomen- och kör på. Inget allvarligt - det funkar bar att ändra ordningen. Så egentligen ingen skada skedd. Det blir mycket spännande att se slutresultaten om tre veckor. En tanke kan vara att ebstämma tid med en tidnign för ett mindre reportage..vilken tdning ska vi välja? Sydsvenskan, Skånskan eller lokaltidingen?

Inga kommentarer: