onsdag 23 januari 2013

tiden går fortare när man har roligt...

myten är sann!!
vi har snart gjort 3/4 av period 1. vart tog den tiden vägen? Det har varit lärorikt och spännande eftersom det till viss del har varit nya område vi arbetat med. jag har inför varje lektion varit spänd på utgången - hur eleverna ska ta emot det som lektionen var tänkt att ge.
I 9:an spred sig en viss oro över presentationsuppgiften då tiden känns knapp. Men alla måste tänka på att om vi använder tiden på lektionerna på bästa sätt så kommer ni att hinna. Annars hade jag inte gett er uppgiften. Det gäller att planera sin tid väl, både på gruppnivå men också på individnivå.

En ny sak infördes idag: kamratbedömning. Svårt och ovant. 8d först ut. Det ska bi riktigt spännande att se om man vågade ta till sig av rådet och suga upp berömmen (2stjärnor och 1?).
detta är ett led mot att kunna bedöma sina egna alster bättreb och därmed kunna utvecklas hela tiden. Läraren är också med på ett hörn och får sina lektioner att bedöma vissa förmågor. Tanken är att hela gruppen ska hjälpas åt att nå så höga nivåer som möjligt. Alltså höja betygssnittet.

Tillsammans är vi starkare!

Inga kommentarer: