måndag 10 december 2012

Framtidens stad

Nu har vi fått in vår ansökan till Teknikföretagarna. Framtidens stad blev rubriken den här gången - hoppas att de som sitter i juryn finne rvårt projekt så intressant att vi hamnar bland de 5 lyckligt lottade vinnarna...

50 000 kronor fick de utvalda förra året. Det är mycket pengar för ett ämne men de är också ett välbehövligt tillskott om vi ska kunna bygga och designa mer på riktigt. Material och besök på "riktiga" arkitektbyråer ligger isf på vårt schema.

Kom idag direkt från min egen utbildning och hade då med mig flera bra ideer, som definitivt hade passat bra i vårt arbete med staden. Vi ska såklart ändå ta med delar av Arduinoplattans fördelar in i vårt projekt ex. gatubelysningar, trafikljus, tågbommar eller andra kreativa lösningar som eleverna med största sannolikhet kommer på. De är mycket mer utanför boxen än vad vi stööre människor är. De vågar prova och då har man vunnit mycket.

Bara att få köra med Arduoine plattan i teknikundervisningen skulle vara fantastiskt roligt - tror de hade lärt sig massor. Hmmm ligger väldigt nära fysiken - kanske ett samarbete kunde ge oss mer pengar att inhandla 5 st plattor med utrustning, ca 3000kr. Oj oj oj funny funny...

Det fina med dem är att man inte behöver datorn mer än när man laddar ner programmet till den - sedan fungerar den enbart med en strömkälla ex. batteri. Toppen om man ska bygga in den i något, ca 9cm lång.

Jag skulle tom, trots min avoga inställning till konsumtionssamhället, med säga till alla att spara 700kronor och köp ett startkit - intressant och roligt. Mycket tänk per krona. Kolla in filmklipp på youtube vad man kan göra = massor...både enkelt och mer avancerat.






Inga kommentarer: