måndag 5 november 2012

Elevens val

närmar sig på skolan. Det här året är det första gången vi arbetar med samma ämne en hel vecka, så det gäller att verkligen fundera vad man vill välja.
Vad vill ni göra på ert elevens val? Ja, det heter ju så av en anledning. Såklart och tyvärr så får det inte kosta något eller i alla fall väldigt lite.
Skicka förslag till mig eller lämna dem till en lärare så vi kan ta med dem till våra diskussioner om vad som ska ingå. det kanske är någon av er som är specialist på något? Jag vet många som fotogarferar. Ni kanske kan köra en fotomaraton tillsammans!
Hur kan ni använda era mobiltelefoner i undervisningen? Jag har hört att man kan använda dem och leta upp platser. Kanske något ni kan använda i idroot eller geografi.
Det finns också många matematikintresserade elever på skolan. Ni kan spela in instruktionsfilmer om ett arbetsområde i matten. Lägga ut det på youtube och låta lärarna ta del av er visdom. Dessutom kul!
Vad gör man då för fördjupning i Teknik?
Det vill jag ha förslag på så att ni känner er mer delaktiga i utformningen av ämnet. Kommentera! Titta på vilka förmågor ni ska uppnå och gör en plan med dem som utgångspunkt.
Lycka till både till er och mig.

Inga kommentarer: