tisdag 13 november 2012

Förlängningssladden och annat skoj

oj vad det kopplas i sjuan - här finns många elektriker. Undrar om de kommer att få prova att förlänga någon elsladd hemma. jag skulle låta dem göra det eftersom alla arbetar med stor noggrannhet och försiktighet. det är väldigt roligt att se och höra aktiviteten i klassrummet. Detta är ju på riktigt! Det är ju 230V i vägguttaget - det är inget att leka med.
Vi har också lärt oss att slriva rapport på det vi gjort under letkionstimmarna. Det är bra då eleverna får tänka efter vad de lärt sig och hur de gjorde för att lösa uppkomna hinder.
favoritverktyget är utan minsta tvekan skaltången - det är något fascinerande över att den bara drar av isoleringen och låter metallen var orörd...lika kul varje gång. Men det är svårare att hantera sidavbitaren när man ska klippa emellan den bruna och den blåa sladden. det är lätt att komma snett och komma åt koppatrådarna. Och då får man börja om från början. Som sagt så är det här vi ska lära oss - vi ska inte kunna när vi kommer till klassrummet.

Idag bestämde team Moa - Li - Johan sig för att påbörja en ny period innan juluppehållet. Det betyder att man som elev startar om från det ämnet man hade i augusti. Perioden nu blir 6 veckor istället för 4. Bättre!

Vad gör vi i teknik nästa omgång?
Vill ni vara med och bestämma innehåll? Ta i så fall en titt på matriserna och kursplanerna för ämnet.  Alla förslag är välkomna - mer delaktighet - vi lär oss mer och vi kan lära av varandra. Eller hur?

Den 17:e november händer roliga saker på Domkyrkoforum i Lund. Ta med söndriga prylar, tyger och annat du inte använder. Där ska det konstrueras nya saker.
Den 22:a november på Vattenhallen är det Nanodagen - jag är där på utbildning. men kommer några elever från Vårbo dit? Det hoppas jag verkligen. Sist vi var där var det stor succé.
Alltid roligt med studiebesök och att få vara ute i verkligheten m och få nya intryck. Det gäller att passa på när det är gratis. Tjat på lärare kan ibland löna sig....

Inga kommentarer: