lördag 16 november 2013

Sj sj gamle vän...

Tåg mot Stockholm. Apropå känsliga system. Det måste hända ngt innan man gör ngt. Eller?
Ett tåg spårar ur och då spårar hela Sverige ur känns det som iaf. Kaos i tågtrafiken även om det ändå fungerar hjälpligt. Långa tåg - varannan avgång inställd och ombokad. Kan vi vänja oss vi att det är så här vi ska resa? Långa tåg och färre avgångar. Tror inte det. Konkurrensen från andra färdsätt blir eller är tuff redan. Tänker på flyget (som jag för övrigt anser borde begränsas kraftigt - haha).
Hur ska vi lösa framtida problem och flaskhalsar? Det kan ni fundera på och ta med i planeringen av era framtida städer och projekt.

Nu rullar jag mot Malmö igen och tåg är ett fantastiskt medel att ta sig fram på. Mår fint  sätet bredvid en människa som löser korsord och jag sitter med lurar i öronen och är i min bubbla. Gott kaffe och utanför fönstret far Sverige förbi. Oerhört vackert. Häpnadsväckande.
Men alla i restauarngvagnerna på tågen - var är vegankrubbet?
Vi vill också kunna äta en go macka utan att trycka in en chokladboll från Delicato - garanterat fri från vitaminer och näringsämnen. Det är inte svårt - hör med Astrid och aporna de har goda pålägg - gjorda på soja.

Inga kommentarer: