fredag 6 december 2013

Terminsavslutning på tekniken

då har ännu en termin snart tagit slut och vi har i en hög fart arbetat oss genom olika projekt, tiden har känts ovanligt kort eftersom vi har haft teknik varje vecka och då endast 45 minuter åt gången. Detta har gjort att vi inte hunnit med som vi brukar. Läraren måste fundera till nästa termin hur planeringen för lektionerna ska se ut. Bättre med teorilektion och praktisk lektion åtskilda? Målen för varje arbetsmoment måste bli tydligare för att eleverna ska veta vad de ska kunna arbeta med för förbättra sitt arbete och öva upp sina förmågor.

Skriftliga arbeten är alltid svåra att bedöma - så även denna gången. Det är lätt att kopiera och klistra - men som alla vet är det inte tillåtet. Men det görs ändå ofta!
Vi lärare måste arbeta mer strukturerat med hur man skriver ex. argumenterande texter. Utökat samarbete mellan olika ämnen ex. svenska och teknik. Hmmm.
Det som genomgående många har jobbigt med är att skriva med egna ord men också att ha egna åsikter inom ett ämne.
Resonera - Argumentera - Diskutera - Analysera - Kommunicera
Förmågor att arbeta vidare med och stärka.

Betyg..inga kommentarer.

Bloggar - oj oj oj det har trillat in flera den här terminen och de är bra.
Nya:
http://juliasteknik.bloggplatsen.se/
http://teknikens.blogspot.se/
http://nimasskolblogg17.blogspot.se/
 Kolla in dem och ge dem respons.

SketchUp - roligt och lärorikt. Alla kan. Och vilka ritningar det blir. Måste utvecklas till nästa projekt så att alla har en digital ritning när vi börjar konstruera husen eller städerna.

Häpp.

Inga kommentarer: