måndag 25 februari 2013

Design

äntligen kom vi tillbaka till skolans värld..eller hur?!
Jag frågade eleverna vad de hade lärt sig under lovet och de blev uppriktigt förvånade över frågan. vadå vad menar du?
när jag förklarat så hade de lärt sig massor av saker som inte var skolrelaterade ex hur man åker skidor, spelar fifa13 mm
så kontentan var att vi lär oss hela tiden inte bara i skolan - vilket hade varit hemskt eftersom vi faktiskt spenderar mer tid utanför skolan än inne i byggnaden..

I 7:an pratade vi om design och tittade på olika uppfinningar. Gissade vad det kunde vara till och om det var en bra, nyttig och användbar sak.Många intressanta tankar dök upp och det blev liviga diskussioner. Kul!

Åttorna tänkte på ljud och olika ljudmiljöer. Vad är ljud? Buller? Uppfattar vi buller på samma sätt? Vad är tinnitus? Hur mäter vi ljud?
I offentliga miljöer måste man tänka på ljudnivån och detta kan eleverna använda sig av i designen av sin plats. Hur dämpar vi ljudet? Inomhus och utomhus?

Ny grupp med nior imorgon och då drar vi igång ett nytt stadsprojekt. Som alltid spännande att se vad de har för lösningar på alla möjligheter som erbjuds.
Bedömningarna av tidigare grupper börjar bli färdig och det är svårt som alltid att sätta betygen (summativ bedömning). Ledsamt att några inte presterar som jag hade väntat. detta blir förmodligen ett hårt slag när betygen är klara - sänkning sista terminen är inte juste. Men alla måste visa att de har uppnått höga nivåer i de förmågorna som bedöms. Tufft och trist!

Inga kommentarer: