torsdag 13 september 2012

Fredag igen - äntligen kanske några säger

Den här veckan är snart slut och vi arbetar vidare med våra konstruktioner och våra processdagböcker. det flyter på både i klassrummet och i datorsalen. Nu är det viktigt att knyta ihop alla lösa trådar så att allt blir färdigt till fredag om en vecka. Det är skönt när arbeten är lämnade för bedömning så att man kan gå en ett nytt arbetsområde utan gammalt hängande efter sig.
Vad har vi lärt oss den gär första fyraveckors perioden?
Jag har erfarit att jag måste vara mycket tydligare än förra året så att arbetet går lättare. Det finns inte så stort spelrum längre. Dessutom tänkte jag försöka sammanfatta alla lektionerna i slutet av passen för att på så sätt underlätta reflektionsfasen. Vet inte om det är bra med ska iaf prova.
Vad mer?
Har vi haft lektioner med bara textbearbetning? Inte riktigt, förutom vid vikariebesök. det ska också bli bättre för att alla ska ha mer med sig vid arbetet med processdagböckerna. Alla årskurser faktiskt.
Matriser? Kan alltid bli bättre men idag ska vi kolla på dem så att alla är ännu mer bekanta med vad som bedöms - vilka förmågor jag tittar på.

Inga kommentarer: